tiistai 3. tammikuuta 2017

Lotan ruokinta

Moikka! Tässä tulee nyt pitkään suunnitelmana ollut postaus, jota olen halunnut jo kauan toteuttaa. Kyseessä on siis Lotan ruokinta, joka on viime aikoina muuttunut melko tiuhaan tahtiin ja siksi tämän postauksen teko on viivästynyt. Nyt kuitenkin olen saanut testailurumbat ainakin väliaikaisesti päätökseen, joten on hyvä aika avata teille sitä, millä tuo kaakki oikein kulkee! ;)

Ruokailua ex-kamun kanssa


Koska Lotta ei asu omalla tallilla, ei mulla ole sananvaltaa heinää tai ruokintakertoja koskevissa asioissa. Ruokinta säilöheinällä tapahtuu kolmesti päivässä: aamulla, klo 15 ja illalla. Yön syömiset tapahtuu hyvin täydestä heinäverkosta.

Sitten siihen "pääaiheeseen" eli mitä muuta Lotta syö ja miksi tähän on päädytty?
Kun Lotta meille saapui, sai se Forcen kivennäistä, Greenlinea ja pellavarouhetta ensihätään. Aloin etsiä kaikenkattavampaa rehua ja seilasin niin Racingin kuin Criollon tuotteiden välillä. Kaikissa oli kuitenkin niin suuret syöttömäärät, että ruokinta niillä tulisi melko kalliiksi ja yksi säkki riittäisi ehkä viikon. Kun tuli laidunkausi, ei uudella rehulla ollut enää niin kova kiire ja asia vähän jäi. 
Blue Chip Pro
Monien mutkien ja mietiskelyjen jälkeen päädyttiinkin nyt aivan uuteen, ennalta tuntemattomampaan, mutta sitäkin parempaan merkkiin! Lotta saa aamuin illoin 3dl Blue Chip Prota. Blue Chippiin päädyimme useastakin eri syystä: se on niin luonnonmukainen, että on ainoana rehuna ansainnut Ethical Award -palkinnon, siinä ei ole kokoviljoja tai melassia, syöttömäärät ovat hyvin pienet, erittäin maistuva nirsollekin, sisältää mm. pellavansiemeniä, joita olen tykännyt aiemminkin käyttää ruokinnassa sekä valmiiksi valkosipulia ja eucalyptusta hengitysteille... lista on pitkä! Muiden käyttäjien kokemukset puhuivat puolestaan; keskimäärin kaikki ovat olleet tyytyväisiä ja yllättyneet positiivisesti BC:n vaikutuksesta.

 Ensimmäisen viikon jälkeen Lotan karva alkoi kiiltää silmissä ja katse kirkastui. Myöhemmin muutoksia on tapahtunut myös muuten ulkoisessa olemuksessa, ja Lotta vaikuttaa saaneen massaa ja muotoja lisää.
Blue Chip Pro
Blue Chipin lisäksi Lotta sai parin viikon lihotuskuurin Greenlinella ja öljyllä. Greenlinesta tuli valkuaista ja öljystä rasvaa. Nämä tehosivatkin sen ajan kun Lotta niitä suostui syömään, mutta nirsona prinsessana ei mössöt kelvanneet kauaa. Onneksi masua palautui mukavasti, joten enää ei näitä lihotusmömmöjä tarvitse väkisin L:lle syöttää.
Koska mulla on nyt vielä jonkin verran Greenlinea jäljellä, testasin tehdä siitä "pirtelöä" Lotalle! Pelkkää vettähän Lotta juo hyvin nihkeästi ämpäristä esim. treenin jälkeen, mutta lämmin ämpärillinen Greenline-pirtelöä (1dl Greenline + ämpärillinen lämmintä vettä (+ elektrolyytit)) uppoaa paljon paremmin. Yleensä koko ämpäri ei kuitenkaan mene, joten puolilleen juotuun ämpäriin lisään vielä vettä täyteen asti ja laitan yöksi karsinaan vähän laimeampana versiona. Sekin häipyy yön aikana mukavasti kokonaan.
Myös luonnollista E-vitamiinia Lotta sai enemmänkin suuren öljyn syötön aikaan, mutta nykyäänkin ilta-BC:nsä joukkoon.

Tällainen on siis Lotan ruokinta tällä hetkellä! 
Mitä teidän hevoset syö, miksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti