keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kisakausi, ulkokausi, kesäkausi - blogikausi?

Here we are - back in business!

Jesari koska hajonnut vetskari... c. Carita Kattelus
Tosiaankin! Kesän lähestyminen, talvikarvan tippuminen, kisakauden aloittelu, ulkona ratsastaminen, virkeä ja terve poni, valoisat illat sekä muut kevään merkit tekevät ihmeitä itse kullekin. Syysmasennuksen saapumisen jälkeen ei ole kovinkaan paljoa tehnyt mieli lahjoittaa ajatustakaan blogille hektisten koulujuttujen seasta, jotka nekin nyt lähestyvät tältä vuodelta loppuaan. Nyt kuitenkin suuri kasa kisakuvia sekä tieto materiaalin määrästä tulevaisuudessakin saa kirjoitusnystyrät kihelmöimään - myös muita kuin niitä novellianalyysejä tai reaaliesseitä varten... En missään nimessä kirjoita velvollisuudesta kirjoittaa ja julkaista, vaan nyt sitä vain sattui syntymään jälleen blogivibat! Huomenna voi olla jo eri ääni kellossa.
  Koko talvi on mennyt hurjan nopeasti! Lotta on ollut tasaisessa treenissä, saanut hyvin massaa niin lihaksistoon kuin myös mahaankin, johon tosin sinnekin sitä hieman kaivattiin. Tämän jälkeen tosin ei saa kyllä enää enempää olla, sillä muuten ottaa puomeihin kiinni, hehe! Onneksi Lotalla on tapana jättää ilmavaraa sen verran, että voi sitten syödäkin enempi. ;)

Lotta ja Lotan massa maaliskuussa

   Esteillä ollaan valmentauduttu aktiivisesti sekä startattukin kahdet pikkukisat. Ensimmäiset olivat jokin aika sitten luokkinamme 70 ja 80cm viime kauden epävarmuuksien johdosta, mutta eivät nuokaan kovinkaan kehuttavia suorituksia olleet keskeytyksineen ja virhepisteineen. Ahdas halliverryttely sekoitti ponin pään, ja mulla oli pelkkä käsijarru päällä. Vähän jäi huono maku suuhun, vaikka Lotta suorittikin kivasti ja sain huononkin suorituksen päättymään hyvään hyppyyn, kun keskeytin positiiviselta tuntuvassa kohdassa korkeammassa luokassa. Sain ilmeisesti pönkitettyä itseltäni sitä ihmeellistä kisajännitystä ja epävarmuutta pois, sillä jotenkin mut onnistuttiin suostuttelemaan viime viikonlopun Alvan tallin ulkokisoihin. Kaikista absurdeinta on se, että ilmoittauduin luokkiin 80 ja 90cm, vaikkemme saaneet aiemmin edes puhdasta 70cm! Ja tämä kaikki siitä syystä, että saimme noiden korkeuksien aikaan hyvin kyydit... :D Sinänsä päätös oli ihan kannattava, sillä Lotta oli ihan super, olin itse myös rento, poni sai päättää temmon ja näin ollen olimme taas back in business kakkospaikan ruusukkeen tähdittämänä! 90cm ratsastin ykköselle varmasti huonoimpaan mahdolliseen askeleeseen eikä Lotta alkanut arpomaan sen enempää, vaan tökkäsi sitten eteen. Moka ei olisi voinut olla vähempää hevosen, joten taputtelun ja esteen korjaamisen jälkeen aloitin ikään kuin puhtaalta pöydältä, ja näin saimme tätä lukuun ottamatta puhtaan perusradan. Itse olen jopa sitä mieltä, että tuo alun töksähdys teki mulle itselleni ihan hyvää, sillä se herätti taas ratsastamaan ja unohtamaan itsestäänselvyydet selässä. 
   Sileän puoli on valmennuksen osalta taas jätetty heitteille... Tsemppaan kyllä nyt kevään aikana ja laitan taas kouluvalmentajalle viestiä, vaikka tiedänkin jo nyt sen olevan suuri pudotus takaisin maanpinnalle. Sileän valmennus on jotain ihan parasta silloin, kun kaikki tehtävät sujuu, mutta jotain aivan totaalista tuskaa, kun esiin astuukin jotain hankalaa. Siksi on melko huono asia, että joudun itse sopimaan kouluvalmennukseni, sillä samalla hommaan itselleni tunnin ajalle sekä henkistä että fyysistä koettelemusta. Valitettavasti olen siis sitä ihmistyyppiä, joka menee siitä mistä aita on otettu kokonaan pois. ;D

Edellämainittu Lotan tempo c. Peppi Piivek




Jessica kävi kuvaamassa reilu kuukausi sitten ja näillä näkymin tulee taas uudestaan nyt perjantaina! Maiseman ainakin pitäisi olla hieman eri tällä kertaa - tosin niin sen piti tuolloinkin... c. Jessica Pätsikkä
Instagramissa @teamloksare olenkin ollut koko ajan ihan aktiivinen, joten sieltä löytyy aina kaikenlaista reaaliajassa erilaisista motivaationpuutteista tai kiireestä huolimattakin! Tiliä pystyy myös stalkkaamaan ilman omaa Instagram-käyttäjää etsimällä esim. Googlesta tilin nimellä vaikka tietokoneellakin, joten se ei ole edes siitä kiinni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti